Tartine cu pasta de ficat
PrinteazaTartine cu pasta de ficat din: ficat, oua, unt sau margarina, marar, sare, piper, mustar.
- circa 100 g ficat fript sau prăjit (sau pastă de ficat/pateu din conservă)
- 1-2 ouă fierte tari
- 50-100 g unt (sau margarină)
- mărar verde
- sare
- piper
- opţional: 2 linguriţe de muştar
Mod de preparare:
Ficatul fript sau prăjit (eventual cu ceapă) este trecut prin maşina de tocat, obţinându-se o pastă. In cazul folosirii pateului din conservă, pasta nu are nevoie de o altă pregătire prealabilă.
Se amestecă untul, ficatul şi gălbenuşul ouălor. Eventual, se adaugă 1-2 linguri de muştar.
Când amestecul se omogenizează, se adaugă sarea şi piperul. După realizarea tartinelor, acestea se presară cu mărar tăiat mărunt şi se ornează cu albuşul ouălor şi eventual cu feliuţe fine de castraveciori muraţi sau gogoşari acri.
Pofta buna!