Tartine cu pastă de măsline şi branză de capră
PrinteazaO reteta delicioasa de tartine cu pasta de masline si branza de capra din: paine integrala, pasta de masline verde, branza de capra, ulei de masline extravirgin, piper si masline verzi umplute.
- 8 felii de pâine integrală pentru tartine
- 200 g pastă de măsline negre
- 200 g pastă de măsline verzi
- 300 g brânză proaspătă de capră
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- piper
pentru decor:
- 100 g măsline verzi umplute
Mod de preparare:
Pune brânza într-un castron şi freac-o împreună cu uleiul de măsline şi un praf de piper până când obţii o cremă . Întinde pe 2 felii de pâine pasta de măsline negre, aco- peră-le pe fiecare cu câte o felie de pâine, pune un strat de brânză de capră şi aşază deasupra o altă felie de pâine.
Unge cu pastă de măsline verzi şi termină aşezând deasupra o felie de pâine. Impachetează-le strâns în folie alimentară şi pune-le în frigider pentru cel puţin 1 oră.
Scoate din frigider şi taie fiecare bucată în triunghi sau în două. Decorează fiecare tartină cu câte o măslină verde umplută, pe care o fixezi cu o scobitoare.
Ca alternativă la această reţetă, pentru un gust mai pronunţat, poţi amesteca 200 g brânză de capră cu gorgonzola dulce până ajunge ca o cremă, pe care o vei întinde pe tartine.
Tartine cu pastă de măsline şi brânză de capră
Poftă bună!