Tartine cu pasta din oua fierte tari
PrinteazaTartine cu pasta din oua fierte tari din: oua, mustar, lamaie, piper, ulei, smantana, ceapa, sardele, sare.
- 3-4 oua
- o lingurita cu virf mustar
- o lingura zeama de lamiie
- un virf de cutit de piper
- 100 g unt sau untdelemn sau100 ml smintina
- o ceapa mijlocie
- sardele
- sare
Mod de preparare:
Ouale fierte tari se taie marunt cu cutitul, se adauga mustarul, zeama de lamiie si untdelemnul treptat, ca la maioneza, sau se leaga pasta cu unt moale sau smintina.
Cine doreste, pune ceapa rasa fin sau ceapa verde, taiata marunt, cu frunze cu tot, piper macinat si pasta de sardele(ansoa) sau sardele cu tot untdelemnul (in care caz nu se mai pune utdelemn sau unt, sau se pune numai cit este necesar, ca sa se lege compoziţia).
Se ung tartinele si se decoreaza dupa gust.
Pofta buna!