Tartine cu piure de fasole
PrinteazaO reteta delicioasa de tartine cu: faina, apa, fasole alba boabe, usturoi, ardei capia, ovaz, boia dulce, sare, zahar tos, ulei de masline, sare, piper, salata verde.
- 500 g făină
- 200 ml apă
- 300 g fasole albă boabe
- 4 căţei usturoi
- doi ardei capia
- 50 g fulgi de ovăz
- o linguriţă de boia dulce
- o linguriţă de sare
- o linguriţă de zahăr tos
- ulei de măsline
- sare
- piper
- salată verde
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă, se clăteşte şi se pune la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se fierbe cu puţină sare şi piper, se scurge şi se pune într-un bol înalt.
Se adaugă sare şi piper după gust, boiaua, dulce usturoiul curăţat de foi şi două linguri de ulei de măsline. Se pasează cu un blender până capătă aspectul unui piure, eventual mai adăugându-se treptat puţin ulei sau din apa în care a fiert fasolea.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece până în momentul servirii. într-un castron se pun făina cernută, apa, o linguriţă de sare şi zahărul tos.
Se frământă, se taie bucăţi egale ca greutate şi se întind dreptunghiuri subţiri. Se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei furculiţe şi se coc într-o tigaie încinsă.
Se lasă să se răcească, se ung cu piureul de fasole, se aşază felii de ardei capia şi se presară fulgii de ovăz.
Tartine cu piure de fasole
Pofta buna!