Tartine cu rosii si branza feta
PrinteazaTartine cu rosii si branza feta din: paine, rosii, feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline, boabe de piper, sare.
- 8 felii de pâine toast
- 200 g roşii uscate în ulei
- 180 g feta
- 1 ou
- 8-10 frunze de busuioc
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură boabe de piper alb şi negru
- sare
Mod de preparare:
Taie brânza cuburi şi pune-o la marinat într-un castronel cu uleiul de măsline, piperul zdrobit, busuiocul tăiat şi sare, după gust. Acoperă castronul cu folie transparentă şi pune-l o noapte în frigider.
Fierbe oul tare (8-10 minute) şi curăţă-l. Scurge roşiile de uleiul în exces şi pune-le în mixer împreună cu oul răcit. Pasează-le bine, apoi întinde crema obţinută pe pâine. Acoperă cu felii subţiri de feta scurse de marinată.
Decorează cu puţin busuioc şi serveşte.
Poftă bună!