Tartine cu rosii si branza

Printeaza

Tartine cu rosii si branza din: faina, apa, lapte, drojdie, ceapa, branza cu mucegai, rosii, spanac, castraveti, masline, sare, piper, oregano, dulceata de ceapa.

Ingrediente:Tartine_cu_rosii_si_branza

  • 400 g făină albă
  • 100 g făină neagră
  • 150 ml apă
  • 140 ml lapte dulce
  • 15 g drojdie uscată
  • două cepe roşii
  • 400 g brânză cu mucegai
  • 200 g roşii cherry
  • 100 g spanac baby
  • 4 castraveţi verzi
  • 150 g măsline
  • sare
  • piper
  • oregano
  • dulceaţă de ceapă

 

Mod de preparare:

Drojdia se amestecă într-un bol cu cele două tipuri de făină, o linguriţă cu sare şi un sfert de linguriţă de piper.

Se adaugă o linguriţă cu oregano, se toarnă apa şi laptele calde şi se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la cald până îşi dublează volumul.

Se împarte în patru bucăţi, se modelează sub formă de baghetă, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să crească încă zece minute. Se crestează din loc în loc, se introduc în cuptorul încins şi se coc 25-30 de minute la foc potrivit. Când s-au răcit se taie jumătăţi, apoi în bucăţi potrivit de mari.

Se aşază pe fiecare frunză de spanac, felii de castravete şi brânză, rondele de ceapă, roşii şi măsline, se presară cu oregano şi se servesc imediat.

 

Tartine cu rosii si branza

Tartine_cu_rosii_si_branza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.