Tartine cu rosii si branza
PrinteazaTartine cu rosii si branza din: faina, apa, lapte, drojdie, ceapa, branza cu mucegai, rosii, spanac, castraveti, masline, sare, piper, oregano, dulceata de ceapa.
- 400 g făină albă
- 100 g făină neagră
- 150 ml apă
- 140 ml lapte dulce
- 15 g drojdie uscată
- două cepe roşii
- 400 g brânză cu mucegai
- 200 g roşii cherry
- 100 g spanac baby
- 4 castraveţi verzi
- 150 g măsline
- sare
- piper
- oregano
- dulceaţă de ceapă
Mod de preparare:
Drojdia se amestecă într-un bol cu cele două tipuri de făină, o linguriţă cu sare şi un sfert de linguriţă de piper.
Se adaugă o linguriţă cu oregano, se toarnă apa şi laptele calde şi se frământă până se obţine un aluat omogen nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să dospească la cald până îşi dublează volumul.
Se împarte în patru bucăţi, se modelează sub formă de baghetă, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă să crească încă zece minute. Se crestează din loc în loc, se introduc în cuptorul încins şi se coc 25-30 de minute la foc potrivit. Când s-au răcit se taie jumătăţi, apoi în bucăţi potrivit de mari.
Se aşază pe fiecare frunză de spanac, felii de castravete şi brânză, rondele de ceapă, roşii şi măsline, se presară cu oregano şi se servesc imediat.
Tartine cu rosii si branza
Pofta buna!