Tartine cu roşii uscate şi feta marinată
Printeazatartine cu rosii uscate si feta marinata: paine toast, rosii uscate in ulei, feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, boabe de piper negru si alb si sare.
- 8 felii de pâine toast
- 200 g roşii uscate în ulei
- 180 g feta
- 1 ou
- 8-10 frunze de busuioc
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură boabe de piper alb şi negru
- sare
pentru decor:
- busuioc
Mod de preparare:
Taie brânza cuburi şi pune-o la marinat într-un castronel cu uleiul de măsline, piperul zdrobit, busuiocul tăiat şi sare, după gust. Acoperă castronul cu folie transparentă şi pune-1 o noapte în frigider.
Fierbe oul tare (8-10 minute) şi curăţă-1. Scurge roşiile de uleiul în exces şi pune-le în mixer împreună cu oul răcit. Pasează-le bine, apoi întinde crema obţinută pe pâine. Acoperă cu felii subţiri de feta scurse de marinată. Decorează cu puţin busuioc şi serveşte imediat.
Frunzele de busuioc recoltate înainte ca acesta să înflorească sunt mai parfumate, deoarece conţin o cantitate mai mare din substanţa uleioasă care dă aroma acestei plante. Frunzele mai bătrâne au un gust picant mai pronunţat.
Tartine cu roşii uscate şi feta marinată
Poftă bună!