Tartine cu roşii uscate şi feta marinată

Printeaza

tartine cu rosii uscate si feta marinata: paine toast, rosii uscate in ulei, feta, ou, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, boabe de piper negru si alb si sare.

Ingrediente:Tartine cu roşii uscate şi feta marinată

  • 8 felii de pâine toast
  • 200 g roşii uscate în ulei
  • 180 g feta
  • 1 ou
  • 8-10 frunze de busuioc
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură boabe de piper alb şi negru
  • sare

pentru decor:

  • busuioc

 

 

Mod de preparare:

Taie brânza cuburi şi pune-o la marinat într-un castronel cu uleiul de măsline, piperul zdrobit, busuiocul tăiat şi sare, după gust. Acoperă castronul cu folie trans­parentă şi pune-1 o noapte în frigider.

Fierbe oul tare (8-10 minute) şi curăţă-1. Scurge roşiile de uleiul în exces şi pune-le în mixer împreună cu oul răcit. Pasează-le bine, apoi întinde crema obţinută pe pâine. Acoperă cu felii subţiri de feta scurse de marinată. Decorează cu puţin busuioc şi serveşte imediat.

Frunzele de busuioc recoltate înainte ca acesta să înflo­rească sunt mai parfumate, deoarece conţin o cantitate mai mare din substanţa uleioasă care dă aroma acestei plante. Frunzele mai bătrâne au un gust picant mai pronunţat.

Tartine cu roşii uscate şi feta marinată

Tartine cu roşii uscate şi feta marinată

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.