Tartine cu Saint-Jacques marinte
PrinteazaTartine cu Saint-Jacques marinte din: nuci de saint jacques, ulei de masline, suc de lamaie, ciboulette, paine de secara, sare si piper.
- 12 nuci de Saint-Jacques
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura cu suc de lamaie
- cateva fire de ciboulette
- 1 paine mica de secara feliata
- sare grunjoasa
- piper macinat
Mod de preparare:
Clătiţi repede nucile de Saint-Jacques, ştergeţi-le cu hârtie absorbantă şi tăiaţi-le lamele de circa 2 mm grosime. Puneţi-le pe o tavă mare. Stropiţi cu ulei de măsline şi suc de lămâie, piperaţi, presăraţi cu ciboulette tocat. Acoperiţi cu folie alimentară şi lăsaţi să se marineze în frigider timp de circa 1 oră.
Decupaţi rondele de 4-5 cm diametru din pâine şi prăjiţi-le uşor. Repartizaţi carpaccio de Saint-Jacques pe pâine, presăraţi sare grunjoasă şi serviţi.
Pofta buna!