Tartine cu somon afumat si ardei gras
PrinteazaTartine cu somon afumat din: ardei grasi, ulei de masline, sare, smantana, hrean, bagheta, paine alba, branza de vaci si somon afumat.
- 2 ardei grasi galbeni
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- 100 g smantana
- 2 linguri hrea ras (de la borcan)
- 8 felii bagheta
- 8 felii paine alba
- 80 g branza de vaci
- 200 g somon afumat feliat
Mod de preparare:
Se încinge grătarul cuptorului şi se unge o tavă. Se pregătesc ardeii şi se taie fâşii groase de cca 2 cm; se stropesc cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare şi piper.
Se amestecă şi se repartizează pe tavă; se coc pe gril cca 7-10 min., până se rumenesc pe margini.
Se amestecă smântână cu hrean şi se sărează. Se reduce temperatura din cuptor la 180°C. Se prăjesc feliile de pâine. Jumătate din cantitatea de felii de pâine se ung cu brânză de vaci şi se garnisesc cu ardei gras; pe celelalte felii se repartizează cremă de hrean şi somon. Se ornează după inspiraţie.
Tartine cu somon afumat si ardei gras
Pofta buna!