Tartine cu susan si frisca
PrinteazaTartine cu susan si frisca din: zahar, seminte de susan, faina, suc de lamaie, unt, smantana, pepene, ciocolata.
Pentru biscuiţi:
- 250 g zahăr
- 230 g seminţe de susan
- 175 g făină
- 120 ml suc de lămâie
- 120 g unt
Pentru umplutură:
- 300 g smântână pentru frişcă
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic întăritor
- 1/2 pepene galben
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Combini făina cu susanul şi zahărul. Adaugi sucul de lămâie şi untul topit şi amesteci până obţii un aluat asemănător celui de clătite.
Il dai la rece două ore. Iei cu o lingură aluat şi-l aşezi în tava tapetată. Dai biscuiţilor o formă rotundă şi îi bagi în cuptorul încins în prealabil, 5-6 minute, până capătă o nuanţă arămie.
Cât timp sunt încă fierbinţi, îndoi o treime din biscuiţi.
Baţi smântână cu zahărul şi cu întăritorul de frişcă. Pui un strat de frişcă peste un biscuit, aşezi alt biscuit peste care pui miez de pepene galben, iar deasupra pui un biscuit îndoit şi o lingură de frişcă, presari ciocolată şi dai desertul la rece.
Pofta buna!