Tartine cu susan si frisca

Printeaza

Tartine cu susan si frisca din: zahar, seminte de susan, faina, suc de lamaie, unt, smantana, pepene, ciocolata.

Ingrediente:Tartine_cu_susan_si_frisca

Pentru biscuiţi:

  • 250 g zahăr
  • 230 g seminţe de susan
  • 175 g făină
  • 120 ml suc de lămâie
  • 120 g unt

Pentru umplutură:

  • 300 g smântână pentru frişcă
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic întăritor
  • 1/2 pepene galben
  • 50 g ciocolată rasă

 

Mod de preparare:

Combini făina cu susanul şi zahărul. Adaugi sucul de lămâie şi untul topit şi amesteci până obţii un aluat asemănător celui de clătite.

Il dai la rece două ore. Iei cu o lingură aluat şi-l aşezi în tava tapetată. Dai biscuiţilor o formă rotundă şi îi bagi în cuptorul încins în prealabil, 5-6 minute, până capătă o nuanţă arămie.

Cât timp sunt încă fierbinţi, îndoi o treime din biscuiţi.

Baţi smântână cu zahărul şi cu întăritorul de frişcă. Pui un strat de frişcă peste un biscuit, aşezi alt biscuit pes­te care pui miez de pepene galben, iar deasupra pui un biscuit îndoit şi o lingură de frişcă, presari ciocolată şi dai desertul la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.