Tartine cu trei paste
PrinteazaTartine cu trei paste din: paine, ardei, ulei, tofu, migdale, nucsoara, sare, piper, ton, pate, vinete, usturoi, ulei, marar.
- 200 g felii de toast cu secară
Pentru pasta 1:
- 1 ardei
- 1 lingură ulei
- 100 g tofu
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2-3 linguri migdale fin măcinate
- 1 praf de nucşoară sau coriandru măcinat
- sare
- piper
Pentru pasta 2:
- 1 conservă ton in ulei
- zeama de la 1/2 lămăie
- 100 g pate vegetal
- piper
Pentru pasta 3:
- 200 g vinete coapte, de la congelator
- 1 cătel de usturoi
- 30 g miez de nucă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1/2 legătură mărar
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru pasta cu tofu, cureţi ardeiul, îl tai mărunt, apoi îl căleşti în uleiul de măsline, până se înmoaie.
Tai în cuburi tofu. O mixezi în robotul de bucătărie împreună cu ardeiul răcit, zeama de lămâie, condimente şi sare după gust. in crema obţinută, încorporezi migdalele.
Pentru pasta de ton, scurgi peştele din conservă şi 11 mixezi împreună cu zeama de lămâie şi pateul vegetal. Condimentezi pasta după gust.
Pentru pasta de vinete, decongelezi vinetele în frigider, într-o strecurătoare de plastic, cu 8 ore înainte de preparare. Mixezi în blender vinetele, usturoiul curăţat şi tăiat în felioare, uleiul de măsline şi zeama de lămâie. in aceas-tă cremă încorporezi nucile mărunţite, mărarul tocat fin, sare şi piper.
Aduci la masă cele trei paste în boluri, alături de felii de pâine prăjită.
Tartine cu trei paste
Pofta buna!