Tartine cu unt de sardele
PrinteazaTartine cu unt de sardele din: sardele, castraveciori murati, ceapa, marar, galbenusuri, unt, mustar, sare.
- 4 sardele
- 2 castraveciori murati
- 1/2 ceapa
- 1 lingurita cu marar tocat
- 2 galbenusuri fierte tari
- 4 linguri cu unt
- 1/2 lingurita cu mustar
- sare
Mod de preparare:
Pasta de sardele se pregateste cu o seara inainte si se tine la rece. Se fierb ouale 6 minute, se tin in apa rece si se decojesc. Galbenusurile se trec prin sita sau razatoarea mica si se pun in farfurie adanca. Peste galbenusuri se pun: untul, putina sare, mararul tocat fin si mustarul. Se freaca spuma.
Dupa gust se poate condimenta pasta si cu ceapa tocata fin. Se curata sardelele de oase si se toaca marunt. Se curata castraveciorii de coaja, se toaca fin, se scurg si se pun peste amestecul de oua. Se adauga si pasta de sardele. Se omogenizeaza amestecul, se lasa la rece pana dimineata.
Painea se taie felii subtiri care se prajesc pe ambele parti pe plita calda sau in prajitor. Se ung fierbinti cu untul de sardele si se servesc imediat langa ceai de plante sau lapte cald.
Pofta buna!