Tartine cu unt de tarhnon si jambon
PrinteazaTartine cu unt de tarhnon si jambon din: paine, jambon, unt de tarhon, tarhon, unt, sare, piper.
- 5 felii de paine patrate
- 3 sau 4 felii de jambon
pentru untul de tarhon:
- 100 g unt moale
- 1 legatura de tarhon
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Preparaţi untul de tarhon. Spălaţi şi scurgeţi tarhonul. Cântăriţi 75 g de frunze. Treceţi-le 1 minut prin apă clocotită, sărată. Scurgeţi-le în strecurătoare, clătiţi-le cu apă rece ca să se răcorească, apoi uscaţi-le în hârtie absorbantă. Transformaţi-le în piure fin cu râşniţa de legume sau cu mixerul şi amestecaţi piureul cu untul înmuiat. Săraţi uşor şi piperaţi.
Scoate coaja de la feliile de pâine şi tăiaţi-le în patru. Ungeţi feliile cu unt de tarhon. Intindeţi bine cu cuţitul. Tăiaţi feliile de jambon de dimensiunea canapelelor. Puneţi o bucată pe fiecare canapea şi serviţi.
Pofta buna!