Tartine de mamliga cu ciuperci si branza
PrinteazaTartine de mamliga cu ciuperci si branza din: mălai instant, brânză proaspătă de capră, ou, ulei de măsline, ulei de măsline, usturoi, ceapa, ciuperci champignon, vin alb sec, varză de Bruxelles, fulgi de migdale, sare, piper.
- 1 ceaşcă mălai instant
- 100 g brânză proaspătă de capră
- 1 ou
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 200 g ciuperci champignon
- 100 ml vin alb sec
- 100 g varză de Bruxelles
- 2 linguri fulgi de migdale
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se fierbe mămăliga din mălaiul instant, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se sărează şi se piperează, apoi se înglobează brânza şi oul şi compoziţia se repartizează pe o tavă tapetată cu folie transparentă; stratul de mămăligă trebuie să aibă cca 1 cm înălţime.
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte ceapa tocată cca 4 min. Se adaugă apoi felii de usturoi şi de ciuperci şi se prăjesc. După 2 min. se toarnă vinul şi apoi sferturi de verzişoare de Bruxelles; se înăbuşă 3 min., se sărează şi se piperează.
Mămăliga se taie sub formă de triunghiuri şi se repartizează pe fiecare farfurie câte 2 triunghiuri. Se aşază deasupra compoziţia de ciuperci şi se presară migdalele prăjite fără adaos de grăsime.
Tartine de mamliga cu ciuperci si branza
Pofta buna!
Foarte tari tartinele astea