Tartine de vinete cu branză
PrinteazaTartine de vinete cu branză
Ingrediente:
- 3 vinete
- 4 roşii
- un ardei gras
- un ardei capia
- 400 g brînză telemea
- o ceapă albă
- 5 căţei de usturoi
- 100 ml vin alb demisec
- o lămîie
- sare, piper
- ulei de măsline
- busuioc uscat
- smîntînă
- iaurt
- caşcaval
Preparare:
Vinetele se curăţă, se spală, se taie felii subţiri şi se presară sare. Se aşază pe un tocător de plastic şi se lasă 30 de minute la scurs.
Se stropeşte o tavă cu ulei, se aşază felii de vinete, felii de branză, ceapa albă tocată mărunt şi ardeii tăiaţi cubuleţe.
Se aşează deasupra felii de roşii, se condimentează, se presară busuioc uscat şi patru căţei de usturoi întregi.
Se adaugă o jumătate de cană de apă, vinul alb şi se introduce tava în cuptor.
Se ţin aproximativ 20 de minute, se scot din tavă şi se aşază pe un grătar de bucătărie sau pe un platou. Usturoiul rămas se curăţă de foi, se spală şi se pisează.
Se amestecă bine cu două linguri de ulei de măsline, sucul de lămîie, busuiocul uscat, sarea şi piperul. Se mixează totul şi se toarnă peste vinetele calde.
Tartine de vinete cu brînză
Pofta buna!
Foarte bune tartinele cu vinete.