Tartine cu ficat
PrinteazaTartine cu ficat din: ficatei de pui, ceapa, unt, vin, bagheta, patrunjel verde, piper, sare, cimbru.
- 200 g ficatei de pui
- 1 ceapa mica
- 50 g unt + 2 lingurite
- 50 ml vin alb
- 1 bagheta
- patrunjel verde
- piper
- sare
- cimbru
Mod de preparare:
Incinge două linguriţe cu unt şi aureşte ceapa tocată mărunt. Adaugă ficăţeii curăţaţi de pieliţe şi tăiaţi potrivit şi un pic de cimbru. Acoperă şi amestecă din când în când ca să nu se prindă. Când scade sosul, adaugă un pic de apă, iar când sunt gata ficăţeii, toarnă vinul, sărează şi piperează dupa gust.
Tine pe foc cateva minute, pana ce se evapora alcoolul. Da deoparte si lasa sa se raceasca. Mixeaza totul intr-un blender, adauga untul moale si, daca este cazul, sare si piper. Serveste pateul de ficat pe felii de bagheta prajite si decoreaza cu frunze de patrunjel verde.
Tartine cu ficat
Pofta buna!