Tartine cu Humus si Legume Proaspete

Printeaza

Tartine cu Humus si Legume Proaspete – Gustare Sanatoasa si Delicioasa –  o gustare ideala pentru cei care doresc o masa rapida, sanatoasa si plina de nutrienti.

Combinatia de humus cremos si legume crocante pe o felie de paine integrala este perfecta pentru orice moment al zilei, fie ca este vorba de micul dejun, pranz sau o gustare intre mese.

Ingrediente:

  • 200 g humus (preferabil de casa)
  • 4 felii de paine integrala
  • 1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri
  • 1 castravete, taiat felii subtiri
  • 1 morcov mare, ras
  • 1 avocado, feliat
  • 1 mana de rucola proaspata
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Suc de lamaie (optional)

 

Mod de Preparare:

Incepe prin a pregati toate legumele. Spala bine ardeiul gras, castravetele, morcovul si rucola.

Taie ardeiul si castravetele in felii subtiri, morcovul ras si avocado in felii.

Prajeste feliile de paine integrala pana devin crocante si aurii. Poti folosi un prajitor de paine sau le poti rumeni intr-o tigaie uscata.

Unge fiecare felie de paine prajita cu un strat generos de humus. Humusul va servi ca baza cremoasa si savuroasa pentru legumele proaspete.

Asaza feliile de ardei gras, castravete, morcov ras, avocado si rucola peste humus, in orice combinatie doresti.

Poti alterna legumele pentru a obtine un aspect colorat si apetisant.

Stropeste tartinele cu putin ulei de masline, adauga un praf de sare si piper dupa gust si, daca doresti, putin suc de lamaie pentru un plus de prospetime.

Tartinele sunt gata pentru a fi savurate. Le poti servi imediat sau le poti pastra la frigider pentru cateva ore, acoperite cu folie alimentara pentru a mentine prospetimea legumelor.

Reteta Tartine cu Humus si Legume Proaspete

Poti experimenta cu diverse tipuri de humus, cum ar fi humus cu ardei copt, humus cu avocado sau humus cu sfecla rosie, pentru a diversifica gustul tartinelor.

Foloseste paine integrala sau cu seminte pentru un plus de fibre si nutrienti. Poti incerca si variante de paine fara gluten daca ai intoleranta la gluten.

Pentru un aport suplimentar de proteine, poti adauga felii subtiri de piept de pui fiert, oua fierte feliate sau naut crocant.

Tartinele sunt cele mai bune atunci cand sunt proaspete. Daca totusi trebuie sa le pastrezi, acopera-le bine pentru a preveni uscarea legumelor si a painei.

Valori Nutritionale (per portie)

  • Calorii: 250 kcal
  • Proteine: 8 g
  • Carbohidrati: 30 g
  • Grasimi: 10 g
  • Fibre: 7 g
  • Sodiu: 300 mg

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.