Tartine cu icre si masline
PrinteazaTartine cu icre si masline din: franzela, icre, gris, ulei, lamaie, masline, andive.
- 1 franzelă
- 100 g icre
- 2 linguri cu gris
- 1 cană cu ulei
- 1/2 lămâie
- măsline fără sâmburi
- 2 andive
- 1/2 ceapă de apă
Mod de preparare:
Spălaţi icrele de sare sau săraţi-le cu o zi înainte de a le folosi (dacă aveţi icre proaspete), amestecaţi-le cu grisul fiert şi frecaţi-le cu ulei.
Subţiaţi cu zeamă de lămâie şi condimentaţi cu ceapă tocată.
Aşezaţi icrele pe un platou, decoraţi cu jumătăţi de măsline, iar marginea platoului umpleţi-o cu foi de andive proaspăt spălate şi uscate sau faceţi tartine pe felii subţiri de franzela, pe care le decoraţi cu măsline şi andive.
Pofta buna!