Vin Fiert cu Ghimbir și Scorțișoară din: vin, portocala, ghimbir, scortisoara, cuisoare, anason, zahar, coaja de lamaie. Pe măsură ce zilele devin mai scurte și aerul mai rece, vinul fiert cu ghimbir și scorțișoară se transformă într-o băutură de nelipsit din căminele celor care caută confort și căldură. Acest elixir al sărbătorilor de iarnă nu […]
Tartine de mămăligă
PrinteazaTartine de mămăligă din: apa, malai, morcovi baby, usturoi, stafide, slata rucola, vin alb demidulce, sos de soia, pudra de curry, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente:
- un litru apă
- 230 g mălai
- 400 g morcovi baby
- o căpăţână de usturoi
- 50 g stafide
- 100 g salată rucola
- 500 ml vin alb demidulce
- o lingură de sos de soia
- o linguriţă de pudră de curry
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Tartine de mămăligă: Stafidele se pun la înmuiat în vinul alb cu o oră înainte, ca să aibă timp să se umfle.
Apa se pune la fiert împreună cu o linguriţă rasă de sare, jumătate din pudra de curry, mălaiul şi se lasă să fiarbă.
stropeşte o tavă cu apă rece, se toarnă mămăliga, se nivelează cu un cuţit umezit şi se lasă să se răcească.
Când s-a întărit suficient, se taie triunghiuri şi se prăjesc în ulei încins sau se coc în cuptor.
încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pune usturoiul tocat mărunt şi se căleşte până devine auriu.
adaugă morcovii întregi sau tăiaţi în jumătăţi, stafidele înmuiate şi vinul rămas în castron. Se adaugă sosul de soia, piperul, pudra de curry rămasă, jumătate de cană de apă şi se lasă să fiarbă până scade sosul format.
Tartinele se servesc împreună cu legumele prăjite şi salata rucola, stropite cu puţin ulei.
Poftă bună!
Vin Fiert cu Ghimbir și Scorțișoară