Tartine cu peste si capere

Printeaza

Tartine cu peste si capere din: ulei de masline, tulpini de telina, suc de lamaie, zahar tos, castravete, marar, capere, somon.

Ingrediente:

  • 1 lingura ulei de măsline
  • 3 tulpini de ţelină, tăiate rondele fine
  • zeama şi sucul de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriţă zahăr tos
  • 1 castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat rondele fine
  • 1/2 legătură mărar sau pătrunjel, tocată
  • 1 lingură capere, mârunţite
  • 300 g somon afumat

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă ţelina, acoperă şi căleşte la foc mic 5 min.

Adaugă coaja de lămâie şi zeama, zahărul şi asezonează. Fierbe câteva minute până ce lichidul s-a evaporat.

Lasă la răcit.Trece rondelele de castraveţi prin 1 linguriţă de sare grunjoasă.

Lasă 15 minute, clăteşte, scurge şi lasă să se absoarbă apa pe un şervet de hârtie.

Amestecă-le apoi cu castraveţii, ţelina şi caperele.

Aşază somonul pe pâine şi presara bucatelele de muraturi tocate marunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Tartine cu icre si masline

Tartine cu icre

Tartine cu icre din: icre, gris, ulei, lamaie, sifon, ceapa, andive, masline. Ingrediente: 100 g icre sărate 2 linguri griş 1 cană cu ulei 1/2 lămâie 2 linguri cu sifon sau apă minerală 1/2 ceapă de apă 2 andive 10 măsline fără sâmburi   Mod de preparare: Lăsaţi icrele sărate în apă caldă pentru 1/4 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.