Tartine cu peste, castraveţi şi capere

Printeaza

O reteta delicioasa de tartine cu peste, castraveti si capere din: ulei de masline, tulpini de telina, suc de lamaie, zahar tos, castravete, marar, capere, somon afumat si paine de secara.

Ingrediente:Tartine cu peste, castraveţi şi capere

  • 1 lingura ulei de măsline
  • 3 tulpini de ţelină, tăiate rondele fine
  • zeama şi sucul de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriţă zahăr tos
  • 1 castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi tăiat rondele fine
  • 1/2 legătură mărar sau pătrunjel, tocată
  • 1 lingură capere, mârunţite
  • 300 g somon afumat sau macrou afumat
  • felii de pâine de secara

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o tigaie, adaugă ţelina, acoperă şi căleşte la foc mic 5 min. Adaugă coaja de lămâie şi zeama, zahărul şi asezonează. Fierbe câteva minute până ce lichidul s-a evaporat.

Lasă la răcit.Trece rondelele de castraveţi prin 1 linguriţă de sare grunjoasă. Lasă 15 min, clăteşte, scurge şi lasă să se absoarbă apa pe un şervet de hârtie. Amestecă-le apoi cu castraveţii, ţelina şi caperele.

Pentru tartine, aşază somonul pe pâine şi presara bucatelele de muraturi tocate marunt.

Tartine cu peste, castraveţi şi capere

Tartine cu peste, castraveţi şi capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.