Tartine rumenite, cu telemea
PrinteazaTartine rumenite, cu telemea
Ingrediente:
- 1 ciabatta
- 2 linguri ulei de măsline
- 8 roşii
- 400 g telemea de oi
- 1 legătură pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- zeama de la jumatate de lamaie
- sare
- piper alb proaspat macinat
Mod de preparare:
Taie 1 ciabatta de circa 500 g în două, pe lungime, si apoi în 6 felii. Stropeşte cu 2 linguri ulei de măsline şi asaza feliile într-o tava de copt. Dă la cuptorul preîncălzit la semnul 6/200°C timp de aproximativ 5-10 minute.
Intre timp, taie 8 roşii felii de circa 0,5 cm grosime şi presară-le cu sare şi piper alb proaspăt măcinat Taie felii 400 g telemea de oi, la fel de subţiri ca şi roşiile.
Intr-un bol mic amestecă ingredientele pentru sos: 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 6 linguri ulei şi zeamă de la o jumatate de lămâie şi adaugă un praf de sare.
Aşază felii de roşii deasupra feliilor de pâine rumenite, adaugă felii de telemea şi stropeşte cu sosul.
Dă din nou tava la cuptor timp de 10 minute, până când brânza începe să se rumenească uşor
Tartine rumenite, cu telemea
Pofta buna!