Tartine rumenite, cu telemea

Printeaza

Tartine rumenite, cu telemea

Tartine rumenite, cu telemea

Ingrediente:

  • 1 ciabatta
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 8 roşii
  • 400 g telemea de oi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 căţei de usturoi
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare
  • piper alb proaspat macinat

Mod de preparare:

Taie 1 ciabatta de circa 500 g în două, pe lungime, si apoi în 6 felii. Stropeşte cu 2 linguri ulei de măsline şi asaza feliile într-o tava de copt. Dă la cuptorul preîncălzit la semnul 6/200°C timp de aproxi­mativ 5-10 minute.

Intre timp, taie 8 roşii felii de cir­ca 0,5 cm grosime şi presară-le cu sare şi piper alb proaspăt măci­nat Taie felii 400 g telemea de oi, la fel de subţiri ca şi roşiile.

Intr-un bol mic amestecă ingre­dientele pentru sos: 1 legătură pătrunjel proaspăt, tocat, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 6 linguri ulei şi zeamă de la o jumatate de lămâie şi adaugă un praf de sare.

Aşază felii de roşii deasupra feliilor de pâine rumenite, adaugă felii de telemea şi stropeşte cu sosul.

Dă din nou tava la cuptor timp de 10 minute, până când brânza începe să se rumenească uşor

Tartine rumenite, cu telemea

Tartine rumenite, cu telemea.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.