Tartine cu sardele, branza si sunca
PrinteazaTartine cu sardele, branza si sunca din: făină, oua, unt, smântână sau iaurt, sare, brânză topită, sardele sau somon, sardele din conservă, muştar, castravete în oţet, sunca, pătrunjel verde, măsline.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 1 ou
- 150 g unt
- 50 g smântână sau iaurt
- sare
- 1 gălbenuş pentru uns
Pentru pasta de sardele:
- 200 g brânză topită
- 100 g sardele sau somon
- 50 g unt
- 100 g sardele din conservă
- 40 g muştar
- 1 ou
- 2 cepe
- 1 castravete în oţet
- 40 g şuncă
- 3-4 fire de pătrunjel verde
- 10 măsline
Mod de preparare:
Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi în mijlocul ei faci o adâncitură în care pui untul, smântână, oul bătut şi un praf de sare.
Frămânţi aluatul, apoi îl îmbraci în folie alimentară şi îl păstrezi în frigider pentru aproximativ 1 oră.
Intre timp, fierbi oul şi cureţi cepele. Tai mărunt cepele şi castravetele. Mixezi untul moale cu gălbenuşul fiert şi zdrobit, muştarul şi sardelele scurse, iar la final încorporezi ceapa, castravetele şi şunca.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 3-4 cm. îl tai cu ajutorul formelor pentru fursecuri, le ungi cu gălbenuş şi presari chimen.
Introduci tava în cuptor şi le coci la foc mediu, 10-15 minute, până se rumenesc uşor.
După ce biscuiţii s-au răcit, pui brânza şi pasta de peşte în cornete şi decorezi fiecare tartină.
Ornezi cu frunze de pătrunjel şi cu fâşii de măsline.
Tartine cu sardele, branza si sunca
Pofta buna!