Tartine cu sardele, branza si sunca

Printeaza

Tartine cu sardele, branza si sunca din: făină, oua, unt,  smântână sau iaurt, sare, brânză topită, sardele sau somon, sardele din conservă, muştar, castravete în oţet, sunca, pătrun­jel verde, măsline.

Tartine_cu_sardele_branza_si_sunca

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 50 g smântână sau iaurt
  • sare
  • 1 gălbenuş pentru uns

Pentru pasta de sardele:

  • 200 g brânză topită
  • 100 g sardele sau somon
  • 50 g unt
  • 100 g sardele din conservă
  • 40 g muştar
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • 1 castravete în oţet
  • 40 g şuncă
  • 3-4 fire de pătrun­jel verde
  • 10 măsline

Mod de preparare:

Pentru aluat, cerni făina într-un castron şi în mijlocul ei faci o adâncitură în care pui untul, smântână, oul bătut şi un praf de sare.

Frămânţi aluatul, apoi îl îmbraci în folie alimenta­ră şi îl păstrezi în frigider pentru aproximativ 1 oră.

Intre timp, fierbi oul şi cureţi cepele. Tai mărunt cepele şi castravetele. Mixezi untul moale cu gălbenuşul fiert şi zdro­bit, muştarul şi sardelele scurse, iar la final încor­porezi ceapa, castrave­tele şi şunca.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în strat de 3-4 cm. îl tai cu ajutorul formelor pentru fursecuri, le ungi cu gălbe­nuş şi presari chimen.

Introduci tava în cuptor şi le coci la foc mediu, 10-15 minute, până se rumenesc uşor.

După ce biscuiţii s-au răcit, pui brânza şi pasta de peşte în cornete şi deco­rezi fiecare tartină.

Ornezi cu frunze de pătrunjel şi cu fâşii de măsline.

Tartine cu sardele, branza si sunca

Tartine_cu_sardele_branza_si_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.