Tartine cu surimi

Printeaza

O reteta de tarte cu surimi din: telina, coaja de lamaie, unt, sare, piper, suc de lamaie, baghete, surimi de crab, ceapa verde, maioneza si smantana.

Ingrediente:Tartine cu surimi

  • 100 g telina
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 4 linguri unt moale
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 4 baghete mici
  • 200 g surimi de crab refrigerate
  • 2 cepe verzi
  • 3 linguri maioneza
  • 3 linguri smantana

 

Mod de preparare:

Se decojeşte ţelina, se dă pe răzătoarea mare şi se fierbe cca 3 minute în apă clocotită cu sare, apoi se scurge. Se bate untul cu coajă de lamâie rasă, sare şi piper. Se adaugă suc de lămâie şi se bate în continuare, până se obţine o consistenţă spumoasă.

Se taie baghetele în două, transversal, iar fiecare jumătate se taie în două pe lung. Se taie fâşii surimi şi se amestecă într-un castron cu ţelina şi rondelele de ceapă. Se adaugă maioneză şi smântână, sare şi piper şi se amestecă.

Se stropesc bucăţile de pâine cu puţină apă şi se dau puţin la cuptor până devin crocante. Se scot şi, fierbinţi, se ung cu crema de unt şi se aplică apoi compoziţia de surimi.

Tartine cu surimi

Tartine cu surimi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.