Tatin de pui cu mere

Printeaza

Tatin de pui cu mere din: aluat, mere, piept de pui, rachiu, rozmarin, unt, sare, piper.

Ingrediente:Tatin de pui cu mere

  • 1 pachet aluat de foietaj (275 g)
  • 4 mere
  • 250 g piept de pui afumat
  • 2 linguri rachiu de mere
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 60 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taiati bastonase trei sferturi din pieptul de pui si puneti restul deoparte.

Curatati merele, indepartati semintele si partea lemnoasa, taiati-le felii si rumeniti-le 10 minute in 40 g unt incins.

Turnati peste ele rachiul si lasati-le sa fiarba inca 5 minute.

Ungeti o forma rotunda (de tort sau de placinta) cu restul de unt si asezati in ea un strat de mere, unul de piept de pui, terminand cu unul de mere. Sarati si piperati.

Intindeti aluatul peste mere, indoiti-l spre interior pe sub umplutura si dati placinta la cuptor 25 de minute, pana ce se rumeneste frumos.

Intre timp, prajiti restul de pui taiat bastonase intr-o tigaie antiadeziva (fara grasime sau cu foarte putin unt).

Scoateti tarta din cuptor, rasturnati-o si ornati-o cu fasiile de pui si cu cateva ramurele de rozmarin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.