Telemea marinată in ulei de măsline şi rozmarin
PrinteazaO reteta delicioasa de telemea marinata in ulei de masline, lamaie, usturoi, rozmarin, sare, piper.
- 1 lămâie mare
- 500 g de telemea (tăiată în bucăţele de 2,5 cm)
- 4 căţei de usturoi (decojiţi şi feliaţi)
- 2 linguri de frunze de rozmarin
- 500 ml de ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
- pâine prăjită pentru servire
Mod de preparare:
Spală şi usucă un borcan de 750 ml, care se închide ermetic. Cu un cuţit pentru decojirea cartofilor, taie coaja lămâii în bucăţele.
Pune în straturi bucăţile de telemea, coaja de lămâie, usturoiul şi rozmarinul în borcan.
Combină uleiul de măsline extravirgin şi sarea şi piperul (după gust) într-un recipient, apoi toarnă peste brânza şi condimentele din borcan, până ce acestea sunt complet acoperite. Inchide ermetic borcanul.
Lasă la frigider pentru cel puţin o săptămână pentru a se amesteca aromele. Telemeaua marinată se serveşte cu pâine prăjită, dar o mai puteţi încerca şi în combinaţie cu salate, bruscheţe, sandvişuri.
Telemea marinată in ulei de măsline şi rozmarin
Pofta buna!
A iesit buna branza marinata?