Telemea marinata
PrinteazaO reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de masline.
Ingrediente:
- 500 g de telemea
- 3 căţei de usturoi
- 1 foaie de dafin
- boabe de piper şi de coriandru
- cimbru, busuioc, oregano uscate
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Se taie brânza în cuburi, se zdrobeşte usturoiul şi boabele de piper şi coriandru.Se pun bucăţile de telemea într-un borcan împreună cu foaia de dafin, alternând cu piper, coriandru, usturoi şi oregano până se umple borcanul.
Se toarnă ulei cât să acopere totul şi se închide ermetic borcanul. Se lasă 2 săptămâni la frigider pentru marinare. Atenţie: uleiul de măsline se solidifică şi se opaizează la rece, aşa că trebuie să scoateţi borcanul din frigider cu 1 oră înainte de servire.
Uleiul de măsline aromat care rămâne după ce se consumă brânza se poate folosi la sosuri.
Telemea marinata
Poftă bună!