Telemea marinata

Printeaza

O reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de masline.

Ingrediente:Telemea marinata

  • 500 g de telemea
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • boabe de piper şi de coriandru
  • cimbru, busuioc, oregano uscate
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se taie brânza în cuburi, se zdrobeşte usturoiul şi boabele de piper şi coriandru.Se pun bucăţile de telemea într-un borcan împreună cu foaia de dafin, alternând cu piper, coriandru, usturoi şi oregano până se umple borcanul.

Se toarnă ulei cât să acope­re totul şi se închide ermetic borcanul. Se lasă 2 săptămâni la frigider pentru marinare. Atenţie: uleiul de măsline se solidifică şi se opaizează la rece, aşa că trebuie să scoateţi borcanul din frigider cu 1 oră înainte de servire.

Uleiul de măs­line aromat care rămâne după ce se consumă brânza se poate folosi la sosuri.

Telemea marinata

Telemea marinata

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.