Telemea sau cas marinat

Printeaza

Telemea sau cas marinat din: telemea sau cas, rosie, usturoi, cimbru, foi de dafin, enibahar, boabe de piper si otet de mere.

Ingrediente:

  • 500g telemea sau caş dulce de vaci, oaie, capră
  • 1 roşie mare
  • 2 căţei de usturoi
  • un varf de linguriţă cimbru
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de enibahar
  • câteva boabe de piper
  • 1 ceaşcă oţet de mere

 

Mod de preparare:

Telemea sau cas marinat: Se pregăteşte un borcan mai mare şi se pun în el cubu­rile de brânză şi roşia tăiată în cubuleţe.

Printre ele se pun apoi frunzele de dafin, ardeii iuţi, căţeii de usturoi tăiaţi în bucăţele, cimbrul, boabele de enibahar şi de piper.

Se toarnă oţetul de mere peste toate ingredi­entele din borcan şi se agită puţin să pătrundă bine până la fund.

Oţetul trebuie să acopere integral brânza şi roşiile. Borcanul se ţine la frigider cel mult 3 – 4 zile, după o zi brânza este marinată deja.

 

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.