Telina cu ciuperci si vin

Printeaza

Telina cu ciuperci si vin din: telina, ciuperci, ceapa, faina, vin alb sec, ulei sau unt, dafin, piper, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg ţelină
  • 1/4 kg ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar vin alb sec
  • 3-4 linguri ulei (sau unt)
  • frunze de dafin
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare Telina cu ciuperci si vin:

Ţelina se curăţă bine de coajă, apoi se taie în bucăţi (feliuţe) groase de circa 1 cm (şi nu prea mari).

Se poate tăia şi în cubuleţe de circa 1 cm latura. Ţelină tăiată se pune la fiert în apă cu sare şi se fine la foc domol până ce începe să se moaie puţin.

Se scoate apoi din apă şi se pune la scurs într-o strecurătoare mai mare.

Ciupercile se curăţă, se spală, se taie mărunt şi fie se fierb, fie (preferabil) se înăbuşă într-o tigaie cu puţin ulei (unt).

Separat, într-o tigaie, se pune ceapa tocată mărunt, la prăjit în puţin ulei.

Când ceapa s-a îngălbenit, se presară făina şi se amestecă încontinuu. Când şi făina s-a îngălbenit, se adaugă vinul şi, dacă este cazul, şi puţină apă caldă.

In sosul obţinut se pun mirodeniile şi sare (după gust).

Sosul se lasă la fiert încă 20-30 de minute, după care telina fiartă, ciupercile înăbuşite sau opărite şi sosul se pun împreună într-o cratită (de circa 3 I) şi se mai lasă să fiarbă înăbuşit încă 15 minute.

Dacă sosul este prea gros, se subţiază cu puţin vin sau apă.

Mâncarea se serveşte fierbinte şi, de preferat, cu pâine prăjită.

Când se serveşte, se presară deasupra verdeaţă tocată.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.