Telina cu ciuperci si smantana
PrinteazaTelina cu ciuperci si smantana din: telina, unt, ciuperci, ceapa, smantana sau bulion, patrunjel, faina, lamaie.
- 3 teline
- 5 linguri unt
- 8-12 ciuperci
- o ceapă
- o lingură smântână sau bulion de roşii
- pătrunjel verde
- o linguriţă făină
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se curăţă ţelina, se taie felii mai groase şi se pune la fiert. Se taie ceapa mărunt şi se înmoaie cu unt şi cu ciupercile tăiate bucăţele; apoi se adaugă faina şi apa, se amestecă uşor şi se lasă să fiarbă 20 minute.
După aceea se pune ţelina şi se lasă să mai fiarbă puţin, la foc mic, acoperiită. Se sărează, se adaugă pătrunjelul verde tăiat mărunt şi zeama de la o lămâie. La urmă se toarnă smântână sau bulionul de roşii. Se lasă să scadă la cuptor.
Pofta buna!