Telina cu ciuperci
PrinteazaTelina cu ciuperci
Ingrediente:
- 3 ţeline mijlocii
- 1 ceapă mică
- 1 cutie ciuperci
- 1 lingură smântână sau bulion
- un sfert lămâie
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ţelina bine curăţată se taie în bucăţi ca feliile de portocală, apoi se fierbe pe jumătate. într-o cratiţă se rumeneşte ceapa, se pun ciupercile, se înăbuşă bine sub capac.
Se presară făina, adăugăm puţină apă, fierbem vreo 10 minute, apoi adăugăm ţelina. Lăsăm să fiarbă încet. Se adaugă sare, pătrunjel, zeamă de lămâie.
Când e aproape gata, adăugăm smântână (dacă vrem ca mâncarea să fie albă) sau bulion (ca o mâncare obişnuită).
Telina cu ciuperci
Pofta buna!