Telina cu masline si usturoi
PrinteazaTelina cu masline si usturoi din: telina, ceapa, usturoi, masline, vin, bulion, ulei, sare, piper.
- 600 g ţelină
- 100 g ceapă
- 5 căţei usturoi
- 3 linguri bulion
- 3 linguri ulei
- 50 ml vin alb sec
- sare
- piper
- 100 g măsline
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Incingi uleiul şi rumeneşti uşor ţelina tăiată cubuleţe sau felii subţiri, apoi o scoţi. în uleiul rămas căleşti ceapa tăiată solzişori şi când a devenit sticloasă pui usturoiul feliat. Separat, amesteci făina cu bulionul, cu vinul şi torni în vas.
Fierbi acoperit cam 20 de minute, apoi strecori şi adaugi în sos măslinele opărite şi fără sâmburi, ţelina, piper şi sare după gust. Laşi câteva minute să se combine aromele şi dai deoparte.
Serveşti rece.
Pofta buna!