Telina cu masline si vin
PrinteazaTelina cu masline si vin
Ingrediente:
- 2 teline mari
- o ceapa
- 30 g de masline
- 8 linguri de ulei
- o lingura de faina
- 2 linguri de vin
- 1 pahar suc de rosii
- 1 lamâie
- o lingura de zahar
- o foaie de dafin
- piper
Mod de preparare:
Spalati ceapa, curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in tot uleiul, la foc mic.
Peste ceapa puneti telina taiata betisoare (de 1 cm grosime si de 4-5 cm lungime), lasati-le 2-3 minute pe foc, apoi stingeti cu 1 l de apa fierbinte.
Puneti imediat si maslinele, acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic, pina cind telina este gata.
Adaugati vinul, sucul de rosii frecat cu faina, 3-4 felii de lamiie fara coaja, zaharul caramelizat si stins cu 2 linguri de apa fierbinte.
Puneti foaia de dafin, piperul si apa cit sa acopere ingredientele.
Dati vasul la cuptor ca sosul sa se lege.
Pofta buna!