Telina cu masline verzi si vin
PrinteazaTelina cu masline verzi si vin din: telina, ceapa, usturoi, masline, vin, bulion, ulei, sare, piper.
- 500 g ţelină
- 100 g ceapă
- 5 căţei usturoi
- 3 linguri bulion
- 3 linguri ulei
- 50 ml vin alb
- sare
- piper
- 100 g măsline verzi
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Incingi uleiul şi rumeneşti uşor ţelina tăiată cubuleţe sau felii subţiri, apoi o scoţi. In uleiul rămas căleşti ceapa tăiată solzişori şi când a devenit sticloasă pui usturoiul feliat.
Amesteci făina cu bulionul, cu vinul şi torni în vas. Fierbi acoperit cam 20 de minute, apoi strecori şi adaugi în sos măslinele opărite şi fără sâmburi, ţelina, piper şi sare după gust.
Laşi câteva minute să se combine aromele.
Pofta buna!