Telina cu masline
PrinteazaTelina cu masline
- 1 kg telina
- 125 ml ulei
- 250 g ceapa
- 150 g masline
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingura faina
- 1 lamaie
- sare si piper dupa gust
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Telina se spala, se curata, se taie in felii de aceeasi marime, apoi se pune in apa rece cu lamaie. Intr-un vas se incalzeste uleiul si in el se caleste telina, apoi se scoate si se pune in alt vas.
In uleiul ramas se caleste ceapa, curatata si taiata marunt, se adauga faina, se rumeneste si totul se stinge cu pasta de rosii si cu apa calda. Se lasa sa fiarba 15-20 de minute, apoi se strecoara peste telina cu care se fierbe pana ce este gata.
Maslinele oparite se adauga la telina si se fierb inca 15 minute. Mancarea se sareaza si se pipereaza si se serveste cu patrunjel taiat marunt si cu felii de lamaie deasupra.
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata mancarica de telina. In combinatie cu masline cred ca e gustos. O sa fac si eu