Telina cu sos de ciuperci
PrinteazaTelina cu sos de ciuperci din: telina, bulion, vin, patrunjel, ceapa, faina, margarina, ciuperci, sare.
- 3-4 ţeline
- 1 pahar de bulion de roşii
- 1/2 pahar de vin alb
- pătrunjel verde tocat
- 1 ceapă mare
- 1 lingură de făină
- 2 linguri margarină
- 1/2 kg ciuperci
- sare
Mod de preparare:
Ţelina se curăţă, se spălă, se taie felii, care se fierb în apă cu sare la foc mic.
Sosul se prepară astfel: 1 lingură de margarină se topeşte într-o cratiţă, apoi se adaugă ceapa tocată şi se lasă la foc mic să se înmoaie bine.
Se pune şi făina, se amestecă şi se lasă pe foc până devine aurie. Se adaugă vinul, bulionul de roşii, pătrunjelul tocat şi se lasă să fiarbă la foc mic..
Ciupercile tăiate mărunt se călesc într-o lingură de margarină şi se amestecă în sos. Se aşază ţelina pe un platou şi deasupra se toarnă sosul.
Pofta buna!