Telina gratinata cu kaizer
PrinteazaTelina gratinata cu kaizer din: telina, kaizer, oua, cascaval, smantana, lamaie, sare, piper, unt.
- 1 ţelină mare
- 200 g kaizer
- zeama de la 1/2 lămâie
- 200 g caşcaval ras
- 2 ouă
- 4 linguri smântână
- sare
- piper
- unt, pentru uns
Mod de preparare:
Cureţi ţelina, o opăreşti 10 minute în apă cu sare şi cu zeama de lămâie, o scoţi şi o tai felii de 2 cm. O usuci şi o laşi deoparte. Tragi uşor kaizerul la tigaie şi îl dai deoparte. Amesteci caşcavalul cu ouăle, smântână, sare şi piper, după gust şi omogenizezi.
Aşezi într-o tavă unsă cu unt feliile de ţelină, pui pe fiecare în parte feliuţe de kaizer şi amestecul cu caşcaval. Dai tava la cuptorul încins şi o ţii până când se gratinează.
Pofta buna!