Ţelină gratinata cu mozzarella
PrinteazaO reteta delicioasa de telina gratinata cu mozzarella din: telina, condimente de pui, cartofi, mere, smantana, boia iute si mozzarella.
- 8 tulpini de ţelină
- un cub condimente de pui
- 400 g cartofi
- două mere
- 2 linguri smântâna
- boia iute
- o bilă de mozzarella
Mod de preparare:
Taie tulpinile de ţelină în beţe de 4 cm lungime şi opăreşte-le în apă clocotită în care ai dizolvat cubul de pui, timp de 6-8 minute. Scurge-le bine.
Fierbe cartofii în coajă, curăţă-i şi taie-i felii. Scoate cotoarele merelor şi taie-le felii, apoi aşază într-o tăviţă termorezistentă alternativ felii de cartof, măr şi bucăţi de ţelină.
Diluează smântână cu un pahar din apa în care a fiert ţelina, adaugă-i sare şi boia şi toarn-o în tavă, peste legume.
Deasupra, adaugă felii de mozzarella. Gratinează la foc iute (200° C) circa 20 de minute, până când brânza devine aurie.
Ţelină gratinata cu mozzarella
Pofta buna!