Telina gratinata
PrinteazaTelina gratinata
- 700 g telină franţuzească
- 1/2 lingura unt
- 1 lingură zeamă de carne
- 150 g caşcaval sau parmezan
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Curăţăm ţelină franţuzească (fără rădăcină), o tăiem şi o spălăm foarte bine. Apoi o punem la fiert în apă clocotită cu puţină sare. O fierbem puţin, ca să nu se desfacă. O scoatem şi o punem într-o cratiţă cu o bucată de unt şi cu zeamă de carne (simplă sau concentrată). Lăsăm ţelina să fiarbă pînă scade zeama, rămînînd sos foarte puţin.
Pe urmă aşezăm ţelina într-un vas rezistent la foc. Turnăm sosul deasupra. Presărăm cu mult caşcaval şi cu pesmet. Punem peste ţelină 2-3 bucăţele de unt şi dăm la cuptor. Cînd mîncarea capătă culoare frumoasă, o servim la masă.
Pofta buna!
N-am mai facut telina gratinata. Merita incercat.