Ţelină a la grec (varianta)

Printeaza

Ţelină a la grec din: telina, rosii, ceapa, ulei, faina, zahar, smantana, marar.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente: Ţelină a la grec

  • 1 kg ţelină
  • 250 g roşii
  • 2-3 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 linguri făină
  • 1 lingură zahăr
  • 200 g smântână
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Ţelina se curăţă, se taie în felii subţiri şi se fierbe în apă cu sare, după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei şi puţină apă.

Roşiile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Smântână se amestecă cu făină, sare şi o lingură de zahăr. într-un vas de Jena, se pune ţelina peste care se adaugă ceapa bine înăbuşită şi roşiile, iar deasupra se pune sosul de smântână.

Vasul se clatină dintr-o parte în alta şi se dă la cuptor aproximativ 20 de minute. După ce compoziţia s-a rumenit bine, se presară cu verdeaţă tocată fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.