Ţelină a la grec (varianta)
PrinteazaŢelină a la grec din: telina, rosii, ceapa, ulei, faina, zahar, smantana, marar.
Poate te intereseaza si:
- Ciorba de peste a la grec cu lamaie si patrunjel
- Supa de pui a la grec cu morcov si telina
- Supa de perisoare a la grec
- Specialitate a la grec
- 1 kg ţelină
- 250 g roşii
- 2-3 cepe
- 3-4 linguri ulei
- 2 linguri făină
- 1 lingură zahăr
- 200 g smântână
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Ţelina se curăţă, se taie în felii subţiri şi se fierbe în apă cu sare, după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei şi puţină apă.
Roşiile se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Smântână se amestecă cu făină, sare şi o lingură de zahăr. într-un vas de Jena, se pune ţelina peste care se adaugă ceapa bine înăbuşită şi roşiile, iar deasupra se pune sosul de smântână.
Vasul se clatină dintr-o parte în alta şi se dă la cuptor aproximativ 20 de minute. După ce compoziţia s-a rumenit bine, se presară cu verdeaţă tocată fin.
Poftă bună!