Ţelină a la grec
Printeaza Ţelină a la grec din: telina, ceapa, arpagic, mazare, verdeata, piper, ulei, sare de lamaie, faina, masline, sare.
- 2 kg ţelină
- 250 g ceapă
- 400 g arpagic
- 200 g mazăre
- 2 legături verdeaţă
- 2 g piper
- 150 g ulei
- sare de lămaie (după gust)
- 1 lingură făină
- 150 g măsline
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ţelina şi se taie în felii rotunde. Dacă ţelina este veştedă, se ţine mai întîi în apă rece. Feliile de ţelină se prăjesc pe rînd în ulei bine încins, iar în uleiul rămas se prăjeşte ceapa tocată foarte mărunt. Cînd ceapa începe să se prăjească, se adaugă făină.
După ce s-au prăjit împreună, se stinge cu apă. Se potriveşte de sare şi de piper, se adaugă ţelina prăjită, arpagic înăbuşit, măsline opărite, mazăre verde şi mărar tocat, lăsind să fiarbă circa 30 min.
Se potriveşte de acru cu zeamă de lămîie sau cu sare de lămîie. Se aranjează pe platou, presărînd deasupra verdeaţă.
Pofta buna!