Telina cu masline negre
PrinteazaTelina cu masline negre din: telina, ulei, ceapa, masline, pasta de rosii, lamaie, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg telină
- 150 ml ulei
- 250 g ceapă
- 200 g măsline negre
- 3 linguri pastă de roşii
- 1 lămâie
- 1 legătură
- pătrunjel proaspăt
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Se spală bine ţelina, se curăţă şi se taie felii de aceeaşi grosime. Se lasă într-un vas cu apă rece şi zeamă de lămâie.
Se pune într-o cratiţă puţin ulei la încins şi se căleşte ţelina. Se scoate apoi şi se pune într-un alt vas, iar în uleiul rămas ‘ se căleşte ceapa tăiată mărunt. Se adaugă puţină făină şi, după ce se rumeneşte frumos, se stinge cu puţină apă caldă în care s-a subţiat pasta de roşii.
Se lasă la fiert un sfert de oră, se strecoară şi se toarnă peste ţelină. Când ţelina a fiert, se adaugă măslinele opărite în prealabil în apă clocotită, fără sâmburi.
Se sărează şi se piperează după gust şi se ornează cu pătrunjelul proaspăt tocat fin şi felii de lămâie.
Pofta buna!