Telina cu masline si usturoi

Printeaza

Telina cu masline si usturoi din: telina, ceapa, usturoi, masline, vin, bulion, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 600 g ţelină
  • 100 g ceapă
  • 5 căţei usturoi
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 100 g măsline
  • 1 lingură făină

 

Mod de preparare:

Telina cu masline si usturoi: Incingi uleiul şi rumeneşti uşor ţelina tăiată cubuleţe sau felii subţiri, apoi o scoţi. în uleiul rămas căleşti ceapa tăiată solzişori şi când a devenit sticloasă pui usturoiul feliat. Separat, amesteci făina cu bulionul, cu vinul şi torni în vas.

Fierbi acoperit cam 20 de minute, apoi strecori şi adaugi în sos măslinele opărite şi fără sâmburi, ţelina, piper şi sare după gust.

Laşi câteva minute să se combine aromele şi dai deoparte.

Serveşti rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Lasagna fără gluten

Lasagna fără gluten: O rețetă delicioasă și accesibilă pentru toți. Este o variantă a celebrei lasagna italienești, perfectă pentru cei care urmează o dietă fără gluten sau pentru persoanele cu intoleranță la gluten. Această rețetă păstrează toată savoarea tradițională a lasagnei, având straturi delicioase de carne, sosuri și brânză, dar înlocuiește pastele tradiționale cu paste […]

Ciulama de Porc

Ciulama de Porc. Acest preparat simplu, dar delicios, este ideal pentru o masă în familie, oferind confort și satisfacție tuturor celor care îl degustă. Ingrediente: Carne de porc (500 g): Cuburi sau fâșii, de preferat din pulpă sau ceafă. Unt (50 g): Pentru gătit și adăugat cremozitate. Făină (3 linguri): Pentru a îngroșa sosul. Ceapă […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.