Telina cu masline si vin alb

Printeaza

Telina cu masline si vin alb din: ţelină, ceapă, usturoi, bulion, ulei, făină, vin alb sec, sare, piper, masline.

 

Ingrediente:

  • 600 g ţelină
  • 100 g ceapă
  • 5 căţei usturoi
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri ulei
  • 1-2 linguri făină
  • 50 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
  • 100 g măsline

 

Mod de preparare Telina cu masline si vin alb:

Incingi uleiul şi rumeneşti uşor ţelina tăiată cubuleţe sau felii, apoi o scoţi.

In uleiul rămas căleşti ceapa tăiată solzişori, iar când a devenit sticloasă pui usturoiul feliat.

Separat, amesteci făina cu bulionul, cu vinul şi torni în cratiţă.

Fierbi acoperit cam 20 de minute, apoi strecori şi în sos adaugi măslinele opărite şi fără sâmburi, ţelina, piper şi sare, după gust.

Laşi pe foc câteva minute să se combine aromele şi dai deoparte.

Serveşti rece.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.