Telina cu masline si vin alb
PrinteazaTelina cu masline si vin alb din: ţelină, ceapă, usturoi, bulion, ulei, făină, vin alb sec, sare, piper, masline.
Ingrediente:
- 600 g ţelină
- 100 g ceapă
- 5 căţei usturoi
- 3 linguri bulion
- 3 linguri ulei
- 1-2 linguri făină
- 50 ml vin alb sec
- sare
- piper
- 100 g măsline
Mod de preparare Telina cu masline si vin alb:
Incingi uleiul şi rumeneşti uşor ţelina tăiată cubuleţe sau felii, apoi o scoţi.
In uleiul rămas căleşti ceapa tăiată solzişori, iar când a devenit sticloasă pui usturoiul feliat.
Separat, amesteci făina cu bulionul, cu vinul şi torni în cratiţă.
Fierbi acoperit cam 20 de minute, apoi strecori şi în sos adaugi măslinele opărite şi fără sâmburi, ţelina, piper şi sare, după gust.
Laşi pe foc câteva minute să se combine aromele şi dai deoparte.
Serveşti rece.
Pofta buna!