Telina ca la Milano
PrinteazaTelina ca la Milano din: telina, unt sau margarina, vin alb, ceapa, patrunjel, usturoi, ciuperci, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 ţelină mare
- 4 linguri cu vârf de unt sau margarina
- un pahar cu vin alb
- 1 ceapă
- pătrunjel verde
- 2-3 căţei de usturoi
- 3-4 ciuperci
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi ţelina, curăţaţi-o de coajă, apoi tăiaţi-o în felii rotunde potrivit de mari, pe care le fierbeţi în apă clocotită şi puţin sărată.
Când ţelina este fiartă pe jumătate, puneţi-o într-un vas uns cu unt şi deasupra turnaţi un sos pregătit din: ciupercile tăiate fin, călite, vinul, ceapa tocată, usturoiul (mujdei).
Când sunt fierte aceste ingrediente, turnaţi-le peste ţelină şi daţi vasul la cuptor pentru 15 minute. Potriviţi preparatul de sare, piper şi decoraţi-l cu multă verdeaţă.
Telina ca la Milano
Pofta buna!