Telina pane cu sos de iaurt
PrinteazaTelina pane cu sos de iaurt din: telina, oua, pesmet, ulei, sare, piper, iaurt, usturoi.
- 1 ţelină
- 2 ouă
- făină
- pesmet
- sare si piper
- ulei
Pentru sos:
- 200 g iaurt
- 2 căţei usturoi
- zeama de lămâie
Mod de preparare:
Cureţi ţelina şi o opăreşti câteva minute în apă cu sare. O scoţi, o tai felii de 1 cm grosime şi o usuci. Separat, baţi ouăle cu sare şi piper. Aşezi pe farfurioare separate făină şi pesmet şi treci feliuţele de ţelină prin făină, prin ouă, prin pesmet, apoi le prăjeşti in ulei încins.
Pentru sos, ţii iaurtul la scurs, apoi îl amesteci cu usturoiul pisat, cu zeama de lămâie şi omogenizezi.
Pofta buna!