Telina pane cu sos

Printeaza

Telina pane cu sos din: telina, oua, pesmet, ulei, sare, piper, iaurt, usturoi.

Ingrediente:Telina pane cu sos

  • 1 ţelină
  • 2 ouă
  • făină
  • pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei, pentru prăjit

Pentru sos:

  • 200 g iaurt cremos
  • 2 căţei usturoi
  • zeama de lămâie
  • câteva fire de cepşoară

 

Mod de preparare:

Cureţi ţelina şi o opăreşti câteva minute în apă cu sare. O scoţi, o tai felii de 1 cm grosime şi o usuci.

Separat, baţi ouăle cu sare şi piper, după gust.

Aşezi pe farfurioare separate făină şi pesmet şi treci feliuţele de ţelină prin făină, prin ouă, prin pesmet, apoi le prăjeşti in ulei încins pe ambele părţi. Le scoţi pe şerveţele absorbante.

Pentru sos, ţii iaurtul la scurs, apoi îl amesteci cu usturoiul pisat, cu zeama de lămâie şi omogenizezi bine.

Il serveşti presărat cu cepşoara tăiată fin alături de ţelina pane.

 

 

Pofta buna!


 

poate te intereseaza si:

Salata de telina cu sos de maioneza

Salata de telina cu sos de maioneza

Salata de telina cu sos de maioneza din: telina apio, mere, nuca, cascaval, salata, maioneza, mustar, iaurt, suc de lamaie, sare. Ingrediente: 4-5 tulpini de telina apio 2 mere 100 g nuca 150 g cascaval 1/2 salata Pentru sos: 4 linguri maioneza 100 g iaurt 1 lingurita mustar 2 lingurite suc de lamaie sare   […]

 

Tocana de telina cu masline

Tocana de telina cu masline

Tocana de telina cu masline din: telina, ulei, lamaie, bulion, verdeata, faina, masline. Ingrediente: 1 kg ţelină 150 g ulei 1/2 lămaie 150 g măsline 11/2 lingură de bulion 1 legătură de verdeaţă 1/2 lingură de făină   Mod de preparare: Ţelina se curăţă şi se taie sferturi, apoi fiecare sfert se taie în două. […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.