Telina cu sos de vin alb
PrinteazaTelina cu sos de vin alb din: telina, vin alb, ceapa, usturoi, ciuperci, faina, patrunjel, untdelemn, sare.
Ingrediente:
- 2-3 teline
- un pahar vin alb
- o ceapă
- 2-3 căţei usturoi
- câteva ciuperci
- făină
- pătrunjel verde
- untdelemn
- sare
Mod de preparare Telina cu sos de vin alb:
Se curăţă ţelina, se taie în bucăţele, se fierbe în apă clocotită cu sare.
Se prepară un sos din vin, ceapă tocată, usturoi tăiat mărunt şi ciuperci fierte şi tocate.
Se pun toatte la fiert şi, când zeama a scăzut, se adaugă ţelina şi untdelemnul şi se lasă să mai fiarbă.
La sfârşit se adaugă pătrunjel verde, tăiat mărunt.
Pofta buna!