Telina umpluta cu carne de vita

Printeaza

Telina umpluta cu carne de vita din: telina, carne de vita, ceapa, unt, ulei, sare, piper, franzela, ou, patrunjel, marar, rosii, vin.

Ingrediente:

  • 12 ţeline potrivite (cât un ou de gâscă)
  • 500 g carne de vită
  • 1 ceapă
  • 150 g unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • 1 felie de franzelă
  • 1 ou
  • pătrunjel şi mărar verde
  • 400 g roşii
  • 1 pahar de 100 ml vin alb, sec

Mod de preparare:

Curăţaţi ţelinele, scobiţi-le pentru umplut şi fierbeţi-le în apă clocotită 2 minute.

Separat, pregătiţi tocătură, tăiaţi carnea în bucăţi şi sotaţi-le în 80 g unt cu ceapa tocată.

Daţi apoi acest amestec prin maşina de tocat cu sită fină. Puneţi felia de franzelă înmuiată şi bine stoarsă, sare, piper, 1 ou crud şi jumătate din verdeaţă.

Umpleţi ţelinele cu această tocătură bine omogenizată, aşezaţi-le într-o cratiţă cu untul, roşiile curăţate şi tăiate. Adăugaţi vinul şi puţină supă.

Daţi vasul cu ţelinele la cuptor; când sunt gata, puneţi-le pe un platou, ungeţi-le cu unt şi presăraţi peste ele verdeaţa to­cată.

Ţelinele se pot prepara, totodată, cu 250 g carne de vită şi 250 g carne de porc.

Preparatul este foarte gustos.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.