Telina umpluta cu carne

Printeaza

Telina umpluta cu carne 

Ingrediente:Telina umpluta cu carne

  • 10 teline
  • 500 g carne
  • 5 linguri unt sau untură
  • 4 cepe
  • 1 felie de paine
  • sare
  • piper după gust
  • putin pătrunjel
  • putină frunză de telină
  • 2 lin­guri făină
  • 5-6 roşii sau 2 linguri bulion de roşii
  • 2 linguri smantană

 

Mod de preparare:

Alegem ţeline deopotrivă de mari, le curăţăm şi le dăm formă rotundă, înaltă de 3 degete, ca un capăt de dovlecel pus în picioare. Cu o linguriţă specială scoa­tem miezul, făcand loc pentru umplutură.

Pregătim o tocătură ca pentru dovlecei umpluţi. Alegem carne macră şi grasă. Prăjim bine o jumatate de ceapă şi dăm de două ori carnea prin maşină împreună cu ceapa prăjită, cu painea, pătrunjelul şi frunza de ţelină, sare şi piper. Amestecăm tocă­tură cu mana bine de tot, apoi umplem ţelinele şi le prăjim în puţin unt sau un­tură încet, căutand să nu iasă umplutura afară. Punem într-o cratiţă ţelinele pră­jite.

în tigaia în care am prăjit ţelina, pu­nem jumatate ceapă tăiată mărunt şi o pră­jim. Dacă nu a rămas grăsime destulă, mai adăugăm puţină. Punem făina şi ro­şiile (sau bulion de roşii). Amestecăm bine, turnăm zeamă de carne. Strecurăm sosul şi îl turnăm peste ţelină. Putem pune de asemenea în mancare bulion de carne concentrat.

Acoperim cratiţa, dăm la cuptor sau punem pe plită, lăsînd să fiarbă încet 1-2 ore, fără să se lipească pe fun­dul cratiţei.

Cand este gata, lăsăm puţin să se ră­corească, apoi scoatem ţelinele cu grijă pe o farfurie, să nu se rupă sau să-şi strice forma. Turnăm peste mancare două linguri de smantană şi servim la masă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.